Mainos

Tarantino elokuvansa vaikeuksista: Selkäänpuukotuksen arpi paranee

Quentin Tarantino puhui tulevaisuudestaan Cannesin elokuvajuhlilla.

Tasan 20 vuotta sitten Pulp Fiction sai maailmanensi-iltansa Cannesissa ja voitti Kultaisen palmun. Nuoren Quentin Tarantinon palkitseminen maailman arvostetuimmilla elokuvafestivaaleilla oli vasta alkusoittoa. Pulp Fictionista tuli kaikkien aikojen menestyksekkäin Hollywoodin ulkopuolella tuotettu amerikkalaiselokuva eli indie-tuotanto. 

Tarantino palasi nyt Cannesiin läpimurtoelokuvansa vuosijuhlaan. Festivaalijohtaja Thierry Fremauxin kunnioitusta ohjaajaa kohtaan kuvaa se, että Tarantinolle järjestettiin oma lehdistötilaisuutensa.

– Kultainen palmu on suurin saavutukseni, mitä kunnianosoituksiin tulee, Tarantino sanoi. Ja jatkoi: Haluaisin kotiini vielä toisen, ennen kuin valot sammutetaan. 

Tarantinon viimeisin elokuvahanke Hateful Eight joutui tammikuussa vastatuuleen, kun käsikirjoitus päätyi nettijakeluun ennen kuin näyttelijöitäkään oli valittu. Suivaantunut ohjaaja ilmoitti, ettei lännenseikkailua tehdä lainkaan. 

– Olen rauhoittunut. Selkäänpuukotuksen arpi paranee, Tarantino sanoi nyt. 

Hän on palannut käsikirjoituksen pariin ja muokkaa sitä. 

– Ehkä kuvaan sen, ehkä siitä tulee kirja, ehkä näytelmä. Ehkä kaikkea kolmea. 

Faneilleen Tarantino lähetti terveisinä viestin: ei kannata huolestua. 

– Pidän siitä, että seuraavaa elokuvaani odotetaan. Nuorena odotin aina Brian De Palman seuraavaa elokuvaa. Kun Scarface - arpinaama tuli ensi-iltaan, koko viikkoni oli pyhitetty sille. 

Nauttii omista leffoistaan 

Suorasanainen ohjaaja pamautti kovan mielipiteen elokuvan digitalisoitumisesta, jossa Cannesin muuten perinnetietoinen festivaalikin on mukana.  

– Digitaalinen elokuva on vain televisiota elokuvateatterissa. Se on elokuvan kuolema.

Nykyään elokuvat esitetään digitaalisesti kovalevyiltä, ei enää filmikopioilta. Tarantino itse teetätti Pulp Fictionista Cannesiin nimenomaan uuden filmikopion. Se on festivaalin ainoa filmiesitys. 

Toivon, että kuherruskuukausi digitaalisuuden kanssa päättyy ja seuraava sukupolvi vaatii aitoa asiaa. 

Toisaalta Tarantinon suhde televisioon ei ole lainkaan ylenkatsova. Hän kertoi harkitsevansa menestyselokuvansa Django Unchainedin leikkaamista nelituntiseksi minisarjaksi. Käyttämättä on jäänyt 90 minuuttia hyvää materiaalia. 

– Se ei olisi mikään katsojien kestävyyskoe. Minisarjoja rakastetaan. Siinä kasvaa halu nähdä kaikki osat, Tarantino arvioi. 

Tarantinon Cannes-velvollisuuksiin kuuluu myös festivaalin päätöselokuvan esittely. Sekin on lännenelokuva, Sergio Leonen spagettiwestern Kourallinen dollareita

– Se synnytti toimintaelokuvan genren sellaisena, kuin se nyt tunnetaan, Tarantino mehusti. 

Tarantino myös paljasti katsovansa mielellään omia elokuviaan. 

– Säälin elokuvantekijöitä, jotka sanovat, etteivät nauti omista leffoistaan. Miltä tuntuu herätä aamulla ajatellen, että tulipa tehtyä huono elokuva? Jos oman leffan katsominen olisi vaikeaa, lopettaisin.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja