Mainos

Tappoviikko

Katsaus viime viikkoon:

La 25.11.:

- Turussa 60-vuotiaan miehen epäillään murhanneen vaimonsa. Poliisin mukaan mies ampui vaimoaan käsiaseella useita kertoja. Mies itse hälytti apua paikalle ja hän antautui poliisille ilman vastarintaa.

- Ravintolailta päättyi naisen surmaan varhain lauantaina Posiolla. Poliisin mukaan vuonna 1967 syntynyt nainen ja vuonna 1961 syntynyt mies olivat ravintolaillan päätteeksi menneet naisen asunnolle, jossa heille oli tullut riitaa. Nainen sai surmansa, ja poliisi otti miehen kiinni teosta epäiltynä.

Ma 27.11.:

- 40-vuotias mies surmattiin Liperin Ylämyllyllä. Häntä oli ammuttu kiväärillä selkään. Poliisi otti teosta epäiltynä kiinni 22-vuotiaan liperiläisen miehen. Juttua tutkitaan tappona. Poliisi epäilee, että 22-vuotias on yrittänyt surmata aseella kaksi muutakin henkilöä. Päihteillä oli osuutta asiaan.

Ke 29.11.:

- 50-vuotiaan miehen epäillään tappaneen Limingassa avovaimonsa. Kuulusteluissa mies myönsi tekonsa. Mies kertoi ampuneensa vaimonsa riidan päätteeksi. Ampumista edelsi miehen muutamia päiviä jatkunut alkoholin käyttö.

- Kotkalaisesta asunnosta löydettiin kuolleena 29-vuotias kotkalaismies. Hänet oli surmattu noin kaksi viikkoa ennen löytöajankohtaa. Teosta epäillään kahta nuorehkoa henkilöä.

Pe 1.12.:

- Keski-ikäinen mies puukotettiin kuoliaaksi Iisalmessa. Asunnossa oli myös kaksi keski-ikäistä miestä, jotka vietiin poliisin huostaan. He olivat niin päihtyneitä, ettei heitä heti voitu kuulustella.

- Porin poliisi etsii miestä, jonka epäillään surmanneen aamuyöllä omakotitalon asukkaan Ulvilassa. Mies tunkeutui omakotitaloon ja puukotti perheen isän hengiltä. Hän myös haavoitti perheen äitiä.

Synkkä viikko.

Viime vuonna henkirikoksia tapahtui keskimäärin noin kaksi per viikko. Viime viikolla päästiin siis peräti seitsemään. Se on enemmän kuin koko marraskuussa 2005, jolloin tappoja, murhia tai surmia tehtiin vain 5.

Henkirikollisuuden suunta on ollut viime vuosina alaspäin. 2005 tehtiin vain 114 murhaa, tappoa tai surmaa, mikä oli runsaat 30 vähemmän kuin 2004. Tämän vuoden suunta on ollut hyvä sekin. Tilastokeskuksen lukujen mukaan tammi-syyskuussa 2006 oli tapahtunut 80 henkirikosta, mikä oli vielä 9 vähemmän kuin 2005.

Optulan tutkija Martti Lehti on kirjoittanut Poliisi-TV:n nettisivuilla mielenkiintoisen kolumnin henkirikollisuuden muutoksista. Lehti toteaa, että "ongelmaryhmän muodostavat erityisesti keski-ikäiset, työelämän ulkopuolella olevat miesalkoholistit. He vastaavat pääosasta rikoksia ja heidän todennäköisyytensä päätyä henkirikoksen tekijäksi tai uhriksi on kymmen-viisitoistakertainen muihin väestöryhmiin nähden."

Vastaavasti henkirikollisuus on eniten vähentynyt juuri tässä ryhmässä.

Viimeisen viikon henkirikoksista kaksi (Iisalmi ja Liperi) voidaan luokitella ensitietojen perusteella miesten väliseksi päihdeväkivaltatapauksiksi, kolme (Turku, Posio ja Liminka) perhesuhdeväkivallaksi - joista ainakin kahdessa toki alkoholi näyttää olleen vahvasti mukana - ja kahden (Kotka ja Ulvila) osalta tätä luokitusta ei kyetä vielä tekemään.

Sattumaahan tälläinen suma on, mutta synkkää silti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.