Tappouhkauksen seuraus: BBC-pomolle palkattiin henkivartijoita

BBC suhtautuu vakavasti johtajansa Tony Hallin saamaan tappouhkaukseen.

BBC antoi viime viikolla potkut suositun Top Gearin juontajalle Jeremy Clarksonille. Potkujen taustalla oli Clarksonin väkivaltainen hyökkäys ohjelman tuottajaa kohtaan.

Clarksonin fanit ovat olleet tyrmistyneitä päätöksestä ja he ovat kritisoineet äänekkäästi päätöstä. Tulenaran tilanteen myötä BBC-pomo Tony Hallille on palkattu nyt henkivartijoita, jotka turvaavat hänen liikkeitään vuorokauden ympäri.

Daily Mail -lehti uutisoi henkivartijoiden kustantavan noin tuhat puntaa eli noin 1370 euroa päivässä. Pääsyynä lisäturvalle on BBC:n päätöksestä tiedottaneen Hallin sähköpostitse saama tappouhkaus.

Uhkaava sähköposti oli lähetetty heti potkusta uutisoinnin jälkeen, viime viikon keskiviikkona. Poliisi tutkii parhaillaan uhkaavaa viestiä. Poliisin tiedottaja kertoi sunnuntaina, että sähköposti on lähetetty ulkomailta.

Scotland Yard ei kuitenkaan katsonut uhkausta niin vakavaksi, että he olisivat tarjonneet omia turvapalvelujaan BBC-pomolle. Lehti uutisoi Hallin kotitalon ympärillä päivystävistä vartijoista maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat