Mainos

Tappiolliset osuuspankit tulevat oletettua kalliimmiksi

Tappiolliset osuuspankit nielevät selvästi oletettua enemmän rahaa, arvioi Osuuspankkien vakuusrahasto. Tähän saakka on arvioitu, että vakuusrahaston kautta maksettavien tappioiden määrä on kolme miljardia markkaa.

Riskit saattavat nousta kuitenkin yli seitsemään miljardiin, arvioi sanomalehti Keskisuomalainen. Kasvu koostuu muun muassa yli miljardin tuesta nykyisille vakuusrahaston pankeille sekä osuuspankkileirin roskapankin alasajosta.

Osuuspankkien vakuusrahasto ei kiistä Keskisuomalaisen esittämiä lukuja, mutta ilmoittaa niiden olleen tiedossa ja mukana laskuissa. Nykyiset vastuut ovat sen mukaan 4 miljardia markkaa, josta 3,1 miljardia on velkaa osuuspankeilta ja OKO:lta. Lisäksi tulevat Realumin kulut, tuki muille pankeille sekä 600 miljoonaa markkaa OVR:n jäsenpankeille maksettavia korkoja.

Keskisuomalaisen mainitsemat luvut ovat pankkiryhmän sisäisiä laskentaeriä, jotka on otettu jo huomioon pankkiryhmän ennusteissa, OVR ja Osuuspankkikeskus sanovat. Osuuspankkien vakuusrahasto on Rahoitustarkastuksen kehotuksesta kertonut uuden laskelman tuloksista jokaiselle jäsenpankilleen viime viikolla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.