Mainos

Tappiolliselle Deutsche Telekomille uusi pääjohtaja

Euroopan suurin telekommunikaatioyhtiö Deutsche Telekom DT sai tänään uuden pääjohtajan. Yhtiön hallitus nimitti tehtävään Kai-Uwe Ricken, 41. Ricke on aiemmin toiminut Deutsche Telekomin tytäryhtiön T-Mobilen johdossa.

Ricke seuraa pääjohtajana kesällä eronnutta Ron Sommeria, jonka oli pakko erota, kun yhtiö osakekurssi vajosi ja velkataakka kasvoi. Yksi Ricken ensimmäisistä tehtävistä onkin yrittää keventää Deutsche Telekomin velkoja 50 miljardiin euroon nykyisestä 64 miljardista ensi vuoden loppuun mennessä.

Pääjohtajan nimityksen jälkeen yhtiö julkisti historiallisen heikot tulostiedot tammi-syyskuulta. Yhtiön nettotappio nousi 24,5 miljardiin euroon. Koskaan aiemmin yksikään saksalaisyhtiö ei ole tehnyt yhtä suurta tappiota.

Deutsche Telekomin rökäletappion syynä on matkapuhelinbisneksistä tehdyt jättimäiset alaskirjaukset. Niitä ovat tehneet muutkin kalliita umts-lupia hankkineet teleyhtiöt. Ryhmällä on suunnitelma tilanteen korjaamiseksi: osinkoa pienennetään, investointeja vähennetään ja ydintoimintaan kuulumatonta bisnestä pistetään myyntiin.

Suunnitelmissa ei kuitenkaan myydä tai fuusioida ryhmän amerikkalaista mobiilioperaattoria T-Mobilea. Se tunnettiin aiemmin nimellä Voicestream. Aiemmin sen yksi omistaja oli Sonera, joka ehti myydä osuutensa Deutsche Telekomille hyvään hintaan. '

Osa hyödystä hupeni, kun maksuna saadut Deutsche Telekomin osakkeet halpenivat. DT:n liiketoiminta tuotti melkein 6 prosenttia viimevuotista enemmän eli 12 miljardia euroa.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

(Talousuutiset 14.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.