Mainos

Tappavan ehec-bakteerin alkuperää etsitään nyt ravintolasta

Saksassa tiedemiehet etsivät tappavan E.coli-bakteerin alkuperää nyt pohjoissaksalaisesta ravintolasta.

17 ihmistä sairastui bakteeriin Lyypekissä syötyään samassa ravintolassa. Yksi ravintolassa asioinut saksalaisnainen kuoli myöhemmin bakteerin aiheuttamaan hemolyyttis-ureemiseen syndroomaan. Siinä kuoleman aiheuttaa munuaisten äkillinen vajaatoiminta.

Nainen oli yksi saksalaisista veroviranomaisista, jotka söivät ravintolassa toukokuun 12 ja 14 päivän välisenä aikana. Tutkijat eivät syytä ravintolaa tapahtuneesta, vaan selvittävät, miten bakteeri levisi ravintolaan.

Saksalaisen Focus -lehden mukaan viranomaiset uskovat, että bakteeri saattoi alkaa levitä Hampurista toukokuun alkupuolella järjestetystä festivaalista. Bakteerin leviämisen alkuperän uskotaan olevan huonossa hygieniassa joko maatilalla, kuljetuksessa tai ruoan myyntitilanteessa.

Bakteeriin on kuollut ainakin 19 ihmistä Euroopassa ja yli 1 700 ihmistä sairastunut maailmanlaajuisesti. Kaikki bakteerin saaneet ovat matkustaneet Saksan pohjoisosissa.

Kiinalaiset tutkijat, jotka ovat analysoineet saksalaisia E.coli-geenejä, sanovat, että uusi kanta on erittäin terveydelle haitallinen ja tappava.

Saksalaiset viranomaiset kehottavat yhä ihmisiä välttämään raakojen vihannesten syömistä Pohjois-Saksassa. Alueella on tullut ilmi 199 uutta sairastapausta kahden viime päivän aikana.

(MTV3 - Reuters)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.