Mainos

Tappavaa lääkeliuosta ei ole tuotu Suomeen

Lääkelaitoksen saamien tietojen mukaan Suomeen ei ole tuotu viallisista lääkeliuosta, jonka käytöstä kaksi lasta sai surmansa Belgiassa. Lääkelaitos tilasi silti tänään Braun-yhtiöltä lisäselvityksiä asiassa. Suomen terveysviranomaiset odottavat yhtiöltä pikaista vastausta.

Saksalainen Braun-yhtiö määräsi eilen pois markkinoilta Miniplasco-nimiset viisiprosenttista glukoosiliuosta sisältävät lääkepullot. Braunin mukaan viallisia lääkepulloja on toimitettu Saksaan ja Belgiaan syyskuussa 1997. Belgian viranomaiset antoivat jo aiemmin lauantaina hälytyksen asiasta ympäri Eurooppaa. Apteekkeja ja sairaaloita kehotettiin olemaan käyttämättä kyseisen yhtiön sokeriliuospulloja ennen kuin niiden sisältö on tarkistettu.

Kahdelle keskoselle annettiin sairaalassa lääkettä pullosta, jonka piti sisältää sokeriliuosta. Leuvenin yliopistollisen sairaalan edustajan mukaan pullojen etiketissä luki niiden sisältävän viisiprosenttista glukoosia, mutta aine olikin kaliumkloridia. Kaliumkloridia käytetään joskus korjaamaan veren rautamääriä aikuisilla, mutta pikkulapselle annettuna lääkepullon pitoisuus oli liian suuri.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.