Tappara vei Tampereen derbyn – ratkaisi ottelun 28 sekunnissa

Tappara ja Ilves kohtasivat perjantain Liigakierroksella Hakametsässä. Täyden hallin edessä esiintyneistä tamperelaisryhmistä vahvempi oli tällä kertaa Tappara, joka voitti ottelun 3-1 numeroin.

Kuvan videolla Tulosruudun raportti kierrokselta.

Kotijoukkueena pelannut Tappara aloitti ensimmäisessä erässä vahvasti. Kristian Kuusela pääsi läpiajoon Tuukka Mäntylän tarjoilusta, ja siirsi kiekon Riku Heleniuksen längeistä maaliin. Toiseksi syöttäjäksi merkittiin ykkösketjuun nostettu Antti Erkinjuntti

Tästä maalista ehti vierähtää vain 28 sekuntia ja Tappara siirtyi jo 2-0 johtoon. Tällä kertaa maalista vastasi Aleksi Elorinne, jolle osuma oli kauden ensimmäinen. Syöttäjänä toimi Anton Levtchi

Tappara iski avauserässä vielä kertaalleen, kun Valtteri Kemiläinen iski kauden kuudennen maalinsa Kuuselan syötöstä. Samassa ajassa Helenius vaihdettiin pois Ilveksen maalilta ja Antti Lehtonen siirtyi tupsukorvien veräjänvartijaksi.

Ilves onnistui kaventamaan kolmannessa erässä, mutta osuma jäi ottelun viimeiseksi, joten Tapparalle täysi pistepotti. Juhani Tamminen teki Ilveksen ainokaisen Oskari Laaksosen ja Joose Antosen syötöstä.