Tappara dramaattisella maalilla voiton päähän mestaruudesta

Tappara voitti Kärpät maalein 3-2 jääkiekkoliigan neljännessä finaaliottelussa maanantaina.

Voittomaalin teki 1. jatkoerässä Tomas Plihal, kun ottelua oli takana 75.23.

Voittomaaliksi jäänyttä osumaa tutkittiin pitkään videotarkastuksella, sillä Plihal osui Kärppien maalivahtiin Jussi Rynnäkseen ja kiekko putosi maaliin. Lopulta maali hyväksyttiin.

Tappara johtaa finaalisarjaa voitoin 3-1. Se voi ratkaista mestaruuden ylihuomenna Oulussa.

Maalinteon aloitti Kärppien Esa Pirnes pudotuspelien kolmannella osumallaan ajassa 15.08. Nick Bailen tasoitti pelin ylivoimalla, kun toista erää oli pelattu 1.27 minuuttia.

Josh Green vei Tapparan 2-1-johtoon nopean hyökkäyksen päätteeksi ajassa 34.44. Tapparan vastahyökkäys lähti Kärppä-puolustaja Ari Vallinin laukauksesta, joka jämähti mailan katkeamiseen.

Toisessa erässä kiekko kävi kerran myös Tapparan maalissa, mutta osuma hylättiin, kun Mika Pyörälä oli ajanut Tappara-vahti Juha Metsolan kumoon maalivahdin alueella.

Tappara oli lopulta 49 sekunnin päässä voitosta suoraan varsinaisella peliajalla, mutta Joonas Donskoi tasoitti pelin Kärppien pelatessa kuudella kenttäpelaajalla.

Jääkiekon SM-liigan neljäs loppuottelu (paras seitsemästä):

Tappara-Kärpät ja. 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)
Tappara johtaa voitoin 3-1.

1. erä: 15.08 Esa Pirnes (Joonas Komulainen-Ville Pokka) 0-1.
Jäähyt: 6.00 Jukka Voutilainen T 2 min, 11.56 Ben Maxwell K 2 min, 19.19 Ari Vallin K 2 min.

2. erä: 21.27 Nick Bailen (Juha Metsola) 1-1 yv, 34.44 Josh Green (Jukka Peltola-Bailen) 2-1.
Jäähyt: 20.51 Mika Pyörälä K 2 min, 23.37 Bailen T 2 min, 25.42 Kristian Kuusela T 2 min, 25.42 Maxwell K 2 min, 34.44 Ville Nieminen T 2 min, 34.44 Adam Masuhr K 2 min, 40.00 Green T 2 min, 40.00 Peltola T 2 min, 40.00 Mikko Alikoski K 2 min, 40.00 Juho Keränen K 2 min.

3. erä: 59.11 Joonas Donskoi (Joonas Kemppainen-Lasse Kukkonen) 2-2 im.
Jäähyt: 41.16 Pirnes K 2 min, 44.45 Green T 2 min.

1. jatkoerä: 75.23 Tomas Plihal (Peltola) 3-2.

Jäähyt yhteensä: Tappara 7x2 min=14 min, Kärpät 8x2 min=16 min.

Torjunnat: Juha Metsola T 6+8+10+3=27, Jussi Rynnäs K 8+14+3+8=33 (poissa 58.09-59.11).

Tuomarit: Antti Boman-Aleksi Rantala (Iikka Kiilunen-Joonas Saha).

Yleisöä: 7 600