Mainos

Tappajatornadot tekivät tuhoa Yhdysvaltain Keskilännessä

Rajut tornadot ovat surmanneet ainakin 38 ihmistä Yhdysvaltain keskilännessä. Useita ihmisiä on lisäksi yhä kateissa.

Myrskyrintama pyyhkäisi sunnuntaina koko maan keskiosan läpi ja teki pahaa jälkeä. Missourin osavaltiossa on kuollut ainakin 20 ihmistä ja Pierce City-niminen, noin 1 400 asukaan kaupunki on kirjaimellisesti tuhoutunut maan tasalle, sillä kaupungissa ei ole enää yhtään ehjää rakennusta.

Kansasin ja Tennesseen alueilla tuhot olivat myös mittavia. Taloja on tuhoutunut perustuksia myöten, puita on kaatunut ja monilla alueilla ei lainkaan sähköä.

Kansas Cityn lentokentällä matkustajat joutuivat hakeutumaan suojaan maanalaisiin tunneleihin odottaessaan myrskyrintaman ohimenoa. Tennesseessä, Jacksonin kaupungissa sairaala joutui hoitamaan loukkaantuneita generaattoreiden tuottamalla sähköllä, kun sairaalan sähköt katkesivat.

Aineellisia tuhoa syntyi myös mm. Arkansasin, Etelä-Dakotan ja Nebraskan alueilla. Useille alueille on julistettu hätätila.

Voimakkaat ukkosmyrskyt, jotka tuovat mukanaan tornadoja, ovat yleisiä erityisesti keväällä maan keskiosan niin kutsutulla tornadovyöhykkeellä. Sääennusteissa varoitettiin uusista rajuilmoista vielä maanantain aikana.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 06.05.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.