Mainos

Tappajameduusat iskivät Pohjois-Irlannissa

Neljännesmiljoona lohta tuhoutui kalanviljelylaitoksella myrkyllisten meduusojen uitua alueelle. Maailmankuulu farmi on toimittanut kalaa myös kuningatar Elisabethin juhlapöytään.

Valtava joukko tappajameduusoja iski jo toisen kerran Pohjois-Irlannin ainoalle lohiviljelmälle. Meduusat tappoivat viikko sitten aikuiset lohet, nyt vuorossa olivat poikaset.

Asiantuntijoiden mukaan hyökkäykseen osallistui miljardeja pienikokoisia ja myrkyllisiä meduusoja. Ne tappoivat yhteensä 250 000 aikuista lohta ja poikasta. Vahinkojen arvellaan nousevan noin 2 miljoonaan euroon.

- Viljelmä on ollut tässä 20 vuotta, eikä koskaan ennen ole tapahtunut mitään vastaavaa, päivitteli kalafarmin johtaja Adrian Morrow.

Lohistaan kuuluisa laitos on toimittanut kaloja ravintoloihin ympäri maailmaa. Kuningatar Elisabeth II:lle hänen 80-vuotispäivillään tarjottu lohi oli sekin kotoisin Northern Salmon -yhtiön viljelmältä.

Tappajameduusojen hyökkäys alkuviikolla kesti seitsemän tuntia. Parvi oli 26 neliökilometriä laaja ja se täytti meren 11 metrin syvyydeltä.

Laji on vaarallinen myös ihmiselle. Pelagia noctiluca on harvinainen Brittein saarten vesillä. Yleinen se on kaikilla lämpimillä vesialueilla.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.