Mainos

Tappajakeuhkokuume leviää Hongkongissa

Vaaralliseen keuhkokuumeeseen sairastuneiden lukumäärä on lähes tuplaantunut Hongkongissa. Asiasta kertoivat viranomaiset tänään. Sairastuneita on jo lähes sata. Maailman terveysjärjestö WHO antoi jo viikonloppuna taudin vuoksi harvinaisen varoituksen matkustajille.

WHO:n mukaan vaarallinen keuhkokuumetyyppi on leviämässä Itä-Aasiasta myös muihin maanosiin. Eniten sairastuneita on Kiinassa ja Vietnamissa, mutta tautia on esiintynyt myös Indonesiassa, Filippiineillä, Singaporessa ja Thaimaassa. Ainakin Etelä-Korea, Taiwan ja Singapore ovat jo kehottaneet kansalaisiaan olemaan matkustamatta tarpeettomasti Kiinaan, Hongkongiin ja Vietnamiin.

WHO kertoi tänään lähettävänsä Kiinan Guangdongin maakuntaan tutkimusryhmän perehtymään tautiin ja sen syntysijoihin. WHO:n mukaan ryhmä voisi saapua paikalle jo ensi viikolla. Mystinen keuhkotauti on tappanut viisi ihmistä juuri Guangdongissa. Yhteensä tautiin on maailmanlaajuistesti sairastunut parisataa ihmistä. Heistä yhdeksän on kuollut. Taudin ensioireina ovat korkea kuume ja hengitysvaikeudet.

Suomen Kansanterveyslaitos päätti tänään lähettää sairaanhoitopiireille tiedotteen, jotta taudin oireet osataan tunnistaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.