Mainos

Tapiola hyvään tulokseen

Tapiola-yhtiöiden tulostaso säilyi viime vuonna edellisen vuoden ennätyslukujen tasalla. Varsinkin Vahinko-Tapiolalla ja Eläke-Tapiolalla meni hyvin. Ryhmän yhteenlaskettu liikevaihto nousi 8,6 miljardiin markkaan, kun se edellisvuonna oli 8,2 miljardia.

Pääjohtaja Asmo Kalpalan mukaan Tapiola on hyötynyt siitä, että se on muun vakuutuskentän myllerryksestä sivussa voinut keskittyä rauhassa perustoiminnan ja uusien konseptien pitkäjänteiseen kehittämiseen. Esimerkkinä hän mainitsi uuden omistaja-asiakasohjelman ja eläkepuolella asiakkaille annetut hintaedut.

Vahinko-Tapiolan liikevoitto oli 302 miljoonaa markkaa eli 14 miljoonaa edellisvuotta pienempi. Tulosta heikensi noin 26 miljoonan markan korvausvastuun lisäys, joka tehtiin arvioidun eliniän pidentymisen vuoksi tapaturma- ja liikennevakuutukseen. Vahinkoyhtiön vakuutustoiminta oli 99 miljoonaa tappiolla, mutta sijoitustoiminnan tulos parani 399 miljoonaan markkaan. Kokonaisvakuutusmaksutulo kasvoi vajaaseen 1,7 miljardiin markkaan. Vahinko-Tapiolan markkinaosuus kasvoi hivenen prosenttiyksikköä 13 prosenttiin.

Eläke-Tapiolan liikevoitto oli 444 miljoonaa eli lähes 40 miljoonaa edellisvuotta suurempi. Parannus kertyi sijoitustoiminnan tuloksesta. Työeläkevakuutuksia siirtyi syyskuun lopussa päättyneellä siirtokaudella Eläke-Tapiolaan ennätysmaisen paljon ja yhtiön markkinaosuus kasvoi 12,7:stä 13,4 prosenttiin. Asiakkaiden maksualennuksiin varattiin 103 miljoonaa markkaa.

Henki-Tapiolan ja Yritysten Henki-Tapiolan tulosta yhtiö luonnehtii tyydyttäväksi. Niiden markkinaosuus kasvoi 9,6:sta 10,3 prosenttiin. Henki-Tapiolan kokonaismaksutulo pieneni 671 miljoonaan markkaan, mutta liikevoitto pysyi ennallaan 101 miljoonassa. Yritysten Henki-Tapiolan maksutulo kasvoi lähes 80 prosenttia 489 miljoonaan ja liikevoitto kutistui 38 miljoonaan. Henki-Tapiolan vakavaraisuusaste laski 119,9 prosenttiin ja Yritysten Henki-Tapiolan 111,9 prosenttiin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.