Mainos

Tapaus Vilja Eerika: Viranomaisten toimet syyttäjän arvioitavaksi

8-vuotiaan Vilja Eerikan kuolemaan liittyvän sosiaaliviranomaisten toiminta siirtyy varmuudella syyttäjän arvioitavaksi, kertoo tutkinnanjohtaja Antti Leppilahti MTV3 Uutisille.

Esitutkinta on nyt loppusuoralla ja asianosaisilla on aikaa antaa loppulausunto tämän kuun puoliväliin mennessä. Jos loppulausunnoissa ei ilmene uutta tutkittavaa, vie poliisi asian puntaroitavaksi syyttäjälle elokuun lopussa.

– Kyllä tämä on sen luontoinen asia, että asian täytyy mennä syyttäjän arvioitavaksi, tutkinnanjohtaja Antti Leppilahti kertoo MTV3 Uutisille.

Esitutkinnassa selvitetään Helsingin sosiaaliviraston työntekijöiden toimintaa liittyen toukokuussa 2012 kuolleen 8-vuotiaan Vilja Eerikan tapaukseen. Poliisi tutkii asiaa virkavelvollisuuden rikkomisena. Esitutkinta käynnistyi syksyllä 2012. Poliisi ei suostu kertomaan rikoksesta epäiltyjen henkilöiden määrää.

Itse henkirikosjuttua puidaan Helsingin hovioikeudessa lokakuussa. Murhasta elinkautisiin tuomitut Touko Päiviö Tarkki ja tämän naisystävä Sirpa Helena Laamanen ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä tuomioon.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.