Tapas aasialaiseen tapaan 20.4.2001

Vieraana keittiömestari Timo Melto, fuusiokeittiön uranuurtaja Suomessa, ja hänen uusi kirjansa "Lupa nauttia"

Tarjoa aasialaisina tapaksina esim. maustettuja vihreitä papuja, vokattuja kasviksia, kurkkua, salaattia ja tomaattia, erilaisia kastikkeita ja korealaisia barbequevartaita pähkinädipin kanssa.

Korealaiset barbequevartaat


pähkinädipin kanssa

4 broilerin rintafileetä
öljyä
suolaa
mustapippuria
1 dl aasialaista barbequekastiketta tai Hoisinkastiketta (+tomaattikastiketta ja itämaisia mausteita)
2 dl pähkinädippiä

Leikkaa broilerinrintapalat pitkittäin suikaleiksi. Liota bambuvartaita hetki vedessä ja pujota suikaleet vartaisiin. Voitele vartaat öljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä vartaat grillissä tai paahda niitä 200-225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Sivele vartaita barbequekastikkeella kypsennyksen aikana. Tarjoile pähkinädipin kera.

Pähkinädippi

2 rkl öljyä
2 hienonnettua valkosipulinkynttä
1 rkl hienonnettua jalopenoa 2 kuutioitua paprikaa
3 rkl sitruunaruohoa (tai sitruunamehua+kuorta)
2 dl maapähkinävoita
1 dl kookosmaitoa
1 rkl tuoretta korianteria
1 rkl seesamiöljyä suolaa, mustapippuria
(sitruunamehua, vettä)

Kuullota valkosipuli ja jalopeno sekä paprikakuutiot kasarissa öljyssä. Lisää joukkoon sitruunaruoho, maapähkinävoi ja kookosmaito ja hauduta 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kastikkeeseen mausteet ja seesamiöljy. Anna makujen tasaantua ja dipin jäähtyä 2 tuntia ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat