Mainos

Tapani Perttu palasi kuninkaaksi Tampereelle

Tampereen teatterissa tulee tänään ensi-iltaan Leijona talvella. Esitys on samalla Broadway-näytelmän pohjoismainen kantaesitys.

1100-luvun Englannin vallanperimysriidoista kertova teksti tunnetaan ehkä parhaiten 1960-luvun suosikkielokuvana. Tampereella kuninkaana vierailee näyttelijä Tapani Perttu.

James Goldmanin kirjoittama Leijona talvella on näytelmä, jossa tragedia ja nokkela komedia vuorottelevat salamannopeasti. Henkilöt ovat historiaa, mutta kieli nykyaikaista.
-Jos tästä roolista ja tästä näytelmästä Suomessa tiedettäis enempi niin tää olis varmaan monella ikääntyvälle miesnäyttelijälle toiverooli, sitähän tää on, ei sitä voi kieltää koska tässä on kaikki ne alueet mitä miehessä löytyy: rakkauden nälkää, vallan halua, halu pitää kaikesta kiinni eikä luopua mistään, ei mistään hinnasta, arvioi Henrik II:sta esittävä Tapani Perttu.

Leijona talvella puraisi ohjaaja Mikko Viherjuurta jo 60-luvun elokuvana. Suosikkielokuvan tähtinä loistivat Katherine Hepburn ja Peter O Toole.
-Niin kuin elämässäkin todella kaunis, todella ruma, ilkeä ja hellä ovat toisiaan hyvin lähellä. Varsinkin silloin kun tunteet ovat suuria. Tekstissä on sinänsä lumovoima ja sen, niin kuin näyttämisen muodon, löytäminen on ollut se kiehtova homma, jota mä olen kyllä tehnyt jo parikymmentä vuotta, selvittää suomentaja ja ohjaaja Mikko Vihrejuuri.

Tampereen kuningattarena juonittelee Liisa Roine. Tapani Pertulle tämä on vierailu vanhaan kotiteatteriin kolmentoista Helsingin vuoden jälkeen. -Mä tunnen tämän kuin omat taskuni, tänne on tuttua ja turvallista palata ja silti haastavaa ja kiintoisaa. Ennakkonäytöksissä olen huomannut, että yleisö rakastaa edelleen ja tykkää.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.