Mainos

Tapani Kansalle ehdollista vankeutta

Laulaja Tapani Kansa tuomittiin 40 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen Varkauden käräjäoikeudessa tänään. Tuomio tuli törkeästä liikenteen vaarantamisesta.

Kansa ajoi marraskuussa poliisin tutkaan Leppävirran Oravikoskella 140 kilometrin tuntivauhdissa 80 kilometrin rajoitusalueella.

Johtava kihlakunnan syyttäjä Heikki Lehto vaati laulajalle ehdotonta vankeustuomiota, sillä hänellä on meneillään koetusaika puolentoista vuoden takaisesta ehdollisesta 60 päivän vankeustuomiosta. Sekin tuli törkeästä liikenteen vaarantamisesta.

Varkauden käräjäoikeus katsoi, että Kansa on osoittanut ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä. Yleinen lainkuuliaisuus ei kuitenkaan vaadi ehdotonta tuomiota.

Kansa ajoi ylinopeutta, koska hänellä oli kiire konserttiin Kuopiossa. Hän oli myöhästynyt lentokoneesta Helsingissä, lensi Varkauteen ja jatkoi orkesterinsa jättämällä autolla viitostietä konserttikaupunkiin.

Ehdollisen vankeustuomion koetusaika päättyy tammikuussa 2000. Lisäksi Kansa tuomittiin maksamaan sakkoa 12 040 markkaa. Hän saa ajokortin takaisin ensi huhtikuun alussa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.