Mainos

Tapani Ilkalle KOK:n kunniamerkki elämäntyöstä

Suomen olympiakomitean entiselle puheenjohtajalle Tapani Ilkalle myönnettiin perjantaina Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) Olympic Order -kunniamerkki elämäntyöstä olympia-aatteen hyväksi. Kunniamerkin luovutti suomalaispomolle KOK:n puheenjohtaja Jacques Rogge Helsingin Säätytalolla. Tapahtumaa kunnioittivat läsnäolollaan myös KOK:n hallituksen jäsenet sekä Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksen jäsenet.

Ilkka viihtyi 16 vuoden ajan Olympiakomitean puheenjohtajana aina viime vuoteen saakka. Hän toimi myös Suomen urheiluliiton (SUL) puheenjohtajana vuosina 1983-90 ja oli yleisurheilun EM-kisojen 1994 järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.

Ilkka lausui kiitoksensa KOK:n johtokunnan lisäksi myös kaikille niille ihmisille, joiden kanssa hän on saanut tehdä yhteistyötä vuosien varrella.

- Olen hyvin ylpeä tästä kunniasta. On ollut suuri kunnia saada työskennellä olympialiikkeen hyväksi. Voin varmuudella sanoa, että olympia-aika on ollut parasta aikaa elämässäni, Ilkka sanoi.

Ilkka painotti kiitospuheessaan, että hän toivoo olympialiikkeelle mahdollisimman aurinkoista tulevaisuutta.

- Arvostan kyllä tämän kunnian todella korkealle. Olen saanut ajastani olympialiikkeen mukana loistavia kokemuksia ja paljon kansainvälisiä ystäviä.

Belgialainen Rogge luonnehti kiitospuheessaan Ilkkaa "pitkän linjan urheiluvaikuttajaksi".

- Minulla on kunnia myöntää tämä kunniamerkki miehelle, joka on työskennellyt intohimoisesti olympialiikkeen ja yleisurheilun hyväksi, Rogge lausahti.

- Työtäsi ei arvosteta ainoastaan kotimaassa, vaan olet tunnettu kasvo myös kansainvälisessä urheilumaailmassa, hän lisäsi.

"Yksi varma ja yksi yllätys"

Ilkkaa aiemmin Olympic Order -kunniamerkin on saanut kuusi suomalaista: Paavo Honkajuuri (1982), Jukka Uunila (1982), Mauno Koivisto (1994), Kosti Rasinperä (1996), Matti Salmenkylä (1996) ja Paavo Komi (2000). Ilkalle myönnettiin kunniamerkki sopivasti yleisurheilun MM-kotikisojen aattona. Urheilupomo ei jää kuitenkaan seuraamaan kilpailuja pääkaupungissa, vaan matkustaa maanantaina Turkin Izmiriin työskentelemään universiadien pariin.

Ilkka toimi SUL:n puheenjohtajana, kun yleisurheilun MM-kisat viimeksi järjestettiin Helsingissä 1983. Hän kertoi luottavansa suomalaisurheilijoihin Helsingin kisoissa.

- Siinä on yksi varma ja ainahan pitäisi nähdä yksi yllätys. Sitten kisat olisivat onnistuneet upeasti, Ilkka kuvaili Suomen joukkueen mitalimahdollisuuksia.

KOK:n puheenjohtajan Roggen mukaan kisajärjestelyt ovat puolestaan sujuneet mainiosti.
- Toivottavasti näemme kisat, joissa voimme yhdessä juhlia urheilijoiden kanssa. Toivon, että kisojen aikana olisi hieno sää ja yleisö viihtyisi erinomaisesti, Rogge kertoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.