Mainos

Tapani Ilkalle KOK:n kunniamerkki elämäntyöstä

Tapani Ilkka viihtyi 16 vuoden ajan Olympiakomitean puheenjohtajana aina viime vuoteen saakka.

Suomen olympiakomitean entiselle puheenjohtajalle Tapani Ilkalle on myönnetty Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) Olympic Order -kunniamerkki elämäntyöstä olympia-aatteen hyväksi.

Kunniamerkin luovutti suomalaispomolle KOK:n puheenjohtaja Jacques Rogge Helsingin Säätytalolla. Tapahtumaa kunnioittivat läsnäolollaan myös KOK:n hallituksen jäsenet sekä Kansainvälisen yleisurheiluliiton IAAF:n hallituksen jäsenet.

Ilkka viihtyi kaikkiaan 16 vuoden ajan Olympiakomitean puheenjohtajana aina viime vuoteen saakka. Hän toimi myös Suomen urheiluliiton (SUL) puheenjohtajana vuosina 1983-1990 ja oli yleisurheilun EM-kisojen 1994 järjestelytoimikunnan puheenjohtaja.

Ilkka lausui kiitoksensa KOK:n johtokunnan lisäksi myös kaikille niille ihmisille, joiden kanssa hän on saanut tehdä yhteistyötä vuosien varrella.

- Olen hyvin ylpeä tästä kunniasta. On ollut suuri kunnia saada työskennellä olympialiikkeen hyväksi. Voin varmuudella sanoa, että olympia-aika on ollut parasta aikaa elämässäni, Ilkka sanoi.

Ilkka painotti kiitospuheessaan, että hän toivoo olympialiikkeelle mahdollisimman aurinkoista tulevaisuutta.

- Arvostan kyllä tämän kunnian todella korkealle. Olen saanut ajastani olympialiikkeen mukana loistavia kokemuksia ja paljon kansainvälisiä ystäviä.

Belgialainen Rogge luonnehti kiitospuheessaan Ilkkaa "pitkän linjan urheiluvaikuttajaksi".

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.