Mainos

Tapahtumat minuutti minuutilta

Seuraavassa Yhdysvaltain terroripäivän kulku pääpiirteittäin. Ajat ovat paikallisia, eli 7 tuntia jäljessä Suomen ajasta:

* Kello 8.50: Bostonista Los Angelesiin lähtenyt lentoyhtiö American Airlinesin Boeing 767 -kone törmää World Trade Centerin pohjoiseen pilvenpiirtäjätorniin. Koneessa oli 92 ihmistä.

* Kello 9.08: Washingtonista Los Angelesiin lähtenyt American Airlinesin Boeing 757 törmää World Trade Centerin etelätorniin mukanaan 64 ihmistä.

* Kello 9.30: Lentokone törmää yhteen Yhdysvaltain puolustusministeriön rakennuksen Pentagonin viidestä sivustasta. Konetta ei heti tunnistettu, mutta United Airlines ilmoitti illalla, että sen Bostonista Los Angelesiin lähtenyt Boeing 767 oli syöksynyt maahan mukanaan 65 ihmistä. Paikkaa ei kerrottu.

* Kello 9.50-10.30: World Trade Centerin molemmat tornit romahtavat.

* Kello 10.00: New Jerseystä San Franciscoon lähtenyt United Airlinesin Boeing 757 -kone syöksyy maahan Pennsylvaniassa 130 kilometriä kaakkoon Pittsburghista. Koneessa oli 45 ihmistä.

* Kello 10.00-11.30: Liittovaltion rakennuksia evakuoidaan eri puolilla maata, Valkoinen talo ja kongressi mukaanluettuina. Ilmailuviranomaiset sulkevat lentokentät kaikkialla maassa. YK:n päämaja evakuoidaan New Yorkissa, jossa myös tunnelit ja sillat suljetaan, ja joukkoliikenne keskeytetään. Chicagossa suljetaan Yhdysvaltain korkein pilvenpiirtäjä Sears Towers.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.