Mainos

Tanssitaiteen valtionpalkinto Mirja Tukiaiselle

Työssään paljon improvisaatiota käyttävä Tukiainen saa taidetoimikunnalta kiitosta erityisesti tanssin tunnettuuden ja arvostuksen lisäämisestä.

Tanssitaiteen valtionpalkinnon on saanut tanssijana, koreografina ja arvostettuna pedagogina tunnettu Mirja Tukiainen.

Valtion tanssitaidetoimikunta myönsi 15 000 euron tunnustuksensa Tukiaiselle erityisesti tanssin tunnettuuden ja arvostuksen lisäämisestä perinteisten tanssipaikkakuntien ulkopuolella.

Tukiainen on työskennellyt isänsä, kuvanveistäjä Aimo Tukiaisen Purnun säätiön puheenjohtajana viime vuodesta lähtien. Kuluneena kesänä hän kuratoi Purnun kesänäyttelyn ja nosti sen yhteydessä esille myös tanssitaidetta.

- Tukiainen käyttää työssään paljon improvisaatiota, ja hän on luonut erikokoisilla kokoonpanoilla koskettavia kokemuksia yleisölle niin luonnon helmassa Purnussa kuin gallerioissa ja suurilla näyttämöilläkin, taidetoimikunta perustelee.

Toimikunta myös muistuttaa, että Tukiaisen kausi tanssin läänintaiteilijana Keski-Suomessa vuosina 1994-1999 on vaikuttanut myönteisesti alueen tanssikulttuurin vahvistumiseen.

Toimikunnan mielestä Tukiainen uskaltaa tanssijana olla oma vahva, herkkä itsensä. Koreografina ja pedagogina hän puolestaan työskentelee tanssijaansa luottaen ja kannustaen tätä rehelliseen itsensä löytämiseen.

Suomen kansallisoopperan balettikoulussa opiskellut Tukiainen kiinnitettiin Helsingin kaupunginteatteriin tanssijaksi vuonna 1967. Hän kuuluu niihin uranuurtajiin, joiden ansiosta tanssiryhmän toiminta vakinaistettiin. Tukiainen tanssi kaupunginteatterissa vuoteen 1985 asti, jonka jälkeen hän on työskennellyt vapaana taiteilijana.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.