Mainos

Tanssitähdet etsivät lattareihin uusia ilmaisumuotoja

Suomalainen tanssitaide on kovassa maineessa maailmallakin.Uusia nykytanssikoreografeja ja -tanssijoita tulee koko ajan, yllättävästi myös kilpatanssin puolelta. Esimerkiksi Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tutut 11-kertaiset Suomen mestarit Katja Koukkula ja Jussi Väänänen vievät uudella ensi-illallaan paritanssia kohti nykytanssin graafisuutta, intohimoista ja erottista ilmaisua.

Kaksin Käsin- teos jatkaa Väänäsen ja Koukkulan ensiteoksessa "Iholla" aloittamaansa tutkimusmatkaa paritanssin uusien mahdollisuuksien maailmaan. Tunneviestinnän voimakasta dynamiikkaa ruumiillistetaan näyttämöllä neljän tanssijan voimin.

- Lähdimme tutkimaan aihetta liikkeen ja voimakkaan musiikin avulla, Koukkula selventää.

Lähtökohtana on myös tanssijoiden pitkä kokemus nimenomaan parina tanssimisesta.

- Meillä kaikilla neljällä on hyvin voimakas tietämys esimerkiksi toisen vartalon painosta, niin miksi emme käyttäisi sitä hyväksi, Koukkula jatkaa.

Siirtyminen perinteisen kilpatanssin puolelta yleisölle astetta haastavamman nykytanssin pariin ei Koukkulaa ja Väänästä huoleta.

- Jos tämä on sitä, mitä me haluamme tehdä, niin me teemme sitä.Tottakai ennakkoluuloja tulee, mutta on ihan turha ottaa mitään paineita. Me olemme tanssineet jo kauan aikaa, mutta tässä tilanteessa olemme kuitenkin tosi nuoria junnuja, Väänänen naurahtaa.

Katso Terhi Hyvärisen juttu

Katso alta Katja Koukkulan ja Jussi Väänäsen haastattelu. Haastattelijana kulttuuritoimittaja Terhi Hyvärinen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.