Mainos

Tanssin yleisömäärät kasvaneet edelleen

Tanssin suosio on lisääntynyt viime vuoden aikana huimasti. Tanssiesityksiä järjestettiin yhteensä 2191 ja niissä kävi lähes 480 000 katsojaa. Kantaesityksiä nähtiin 169, ja niistä yli puolet oli vapaiden ryhmien tekemiä.

Esityksiä oli viime vuonna 22 prosenttia ja katsojia lähes 18 prosenttia edellisvuotta enemmän. Myönteinen tieto on peräisin Tanssin tiedotuskeskuksen vuodelta 1999 laatimista tilastoista. Myös kansainvälinen kiinnostus suomalaista tanssia kohtaan kasvaa vuosi vuodelta. Vuoteen 1998 verrattuna ulkomailla esiintymisten määrä kasvoi viime vuonna 27 prosenttia.

Suomalaista tanssia nähtiin ulkomailla 235 esityksen verran, ja ne tavoittivat yli 64 000 katsojaa. Eniten ovat lisääntyneet vapaiden tuotantoryhmien ja yksittäisten koreografien antamat esitykset ja niiden yleisömäärät. Freelancereiden osuus oli viime vuonna jo nelisenkymmentä prosenttia kaikista esityksistä, ja ne kahmivat reilusti yli kolmasosan kaikesta tanssin yleisöstä.

Ryhmistä eniten kansainvälistä yleisöä keräsi Rimpparemmi, pääosin 14 esityskerralla Riiassa ja Latviassa. Suuren yleisön saivat myös Kenneth Kvarnströmin ryhmän, Virpi Pahkisen ja Tero Saarisen & Company Toothpickin kiertueet.

Tilastoihin on koottu suomalaiset ammattitanssiesitykset, niihin myydyt liput ja kokonaiskatsojamäärät sekä tuotetut kantaesitykset. Tilastoihin ei ole otettu mukaan tanssijoiden tai ryhmien osaesityksiä erilaisissa monitaiteellisissa tuotannoissa eikä oppilasesiintymisiä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.