Mainos

Tanssijatar kiistää hiv-syytteet

Eroottisena tanssijana toiminut nainen kiistää pääosin syytteet, joiden mukaan hän on saattanut toistakymmentä miestä hi-virustartunnan vaaraan. Jutun käsittely aloitettiin tänään suljetuin ovin Pirkanmaan käräjäoikeudessa Tampereella.

- Osa tapauksista on ajalta, jolloin päämieheni ei ole tiennyt olevansa hiv-positiivinen. Silloin kun hän on tiennyt tartunnastaan, hän on käyttänyt naisten kondomia, sanoi syytetyn asianajaja Kaarle Gummerus hieman ennen oikeudenkäynnin alkua.

Lisäksi muutamat miehistä olivat niin päihtyneitä, että seksistä ei lopulta tullut mitään.

Jutun syyttäjän Hannele Selin-Hakalan mukaan keskeinen oikeudellinen kysymys on se, onko syytetty toiminut tahallisesti tai törkeästä huolimattomuudesta. Myös näyttökysymykset voivat hänen mukaansa olla ongelmallisia.

Kuka tartutti kenet?

Neljän päivän oikeuskäsittelyssä on esillä 15 syytettä törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja yksi syyte vaaran aiheuttamisesta.

Poliisille ilmoittautui kevään mittaan 18 naisen entistä seksikumppania, joista yhdellä oli todettu hi-virustartunta. Syyttäjä jätti kuitenkin kahden tapauksen osalta syytteen nostamatta.

- Nämä tapahtuivat, ennen kuin syytetty oli tietoinen sairaudestaan, sanoo Selin-Hakala.

Vahvistamattomien tietojen mukaan toinen syyttämättäjättämispäätös liittyisi juuri siihen mieheen, jolla on hiv-tartunta. Syytteiden joukossa ei ole yhtään törkeää pahoinpitelyä, vaan pelkästään sellaisen yrityksiä.

Nuorehkoja miehiä

Oikeussaliin astelleet asianomistajat ovat lähinnä nuorehkoja miehiä, joukossa muutama keski-ikäinenkin. Oikeus määräsi heidän henkilöllisyytensä salassapidettäväksi.

Myös jutun asiakirjat ovat salaisia 40 vuoden ajan. Tuomiosta annetaan aikanaan julkinen seloste.

Syytetty on toiminut eroottisena tanssijana ainakin Lahdessa, Jyväskylässä ja Tampereella vuosina 2005-2010. Hän on ollut vangittuna helmikuusta lähtien.

Suomen oikeuslaitos on tätä ennen käsitellyt ainakin puolenkymmentä hi-viruksen levittämistapausta. Aiemmin, kun taudin hoitoennuste oli huonompi, oikeus saattoi antaa tuomion tapon yrityksestä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.