Mainos

Tanskasta povattiin Skandinaviaan hyytävää talvea – ennusteen tehnyt meteorologi yllättyi MTV uutisten puhelusta

Tanskalainen ilmatieteenlaitos DMI ennustaa kylmää talvea Skandinaviaan ja myös Suomeen. Toinen ennusteen tekijöistä on meteorologi Martin Lindberg, joka kertoo yllättyneensä joistain ennusteen aiheuttamista tulkinnoista.

– Esimerkiksi ruotsalaisessa Aftonbladetissa kerrottiin, että tulossa on hurja ja erittäin kylmä talvi, Lindberg kertoo MTV Uutisille Kööpenhaminasta.

Tanskassa DMI:lle työskentelevä ruotsalainen Lindberg kertoo, ettei Ruotsin ilmatieteenlaitos SMHI tee lainkaan pitkän aikavälin sääennusteita. Siksi ruotsalaiset soittelevatkin usein Tanskaan sääennusteiden perässä.

Suomesta ei soiteta usein, joten puhelumme yllättää meteorologin. Lindberg muistuttaa, että tuleva talvi on vain kylmempi kuin viisi edellistä.

– Ne olivat aika leutoja. Nyt luvassa on kylmempää, mutta ei poikkeuksellisen kylmää. Tässä vaiheessa ei voi vielä sanoa mitään asteista, Martin Lindberg vastaa uteluihin pakkasasteista.

Uusi ennuste marraskuussa

Lähes kaikki pitävät sääennusteita. Lindberg puolestaan pitää niiden tekemisestä. Etenkin pitkän aikavälin ennusteet ovat hänen työtään.

– Niissä tulee aina muistaa epävarmuustekijät. Annamme yleisiä linjoja, emme yksityiskohtia.

DMI:n otsikoihin noussut ennuste koski tulevaa kolmea kuukautta. Meille Martin Lindberg tiivistää tulevat kuukaudet näin.

– Lokakuussa virtaa kylmää ilmaa idästä ja kuun loppu tulee olemaan kylmä. Marraskuussa näyttäisi olevan jonkin verran sateisempaa ja lämpimämpää kuin tavallisesti.

– Joulukuussa puolestaan lämpötila sahaa edestakaisin – välillä on kylmempää, välillä on leudompaa. Kylmempää säätä on luvassa etenkin tammikuun lähestyessä.

Lindberg muistuttaa yhä uudestaan ennusteen epävarmuudesta ja kertoo, että uusi on tulossa marraskuussa.

– Kuva talvesta tarkentuu silloin, Martin Lindberg vinkkaa.

Pekka Pouta puolestaan ennusti viime viikolla leutoa alkutalvea:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.