Mainos

Tanskassa muhii uusi Muhammed-kriisi

Iranin ulkoministeriö on tuominnut "islamin suurta profeettaa vastaan tehdyt jatkuvat loukkaukset".

Tanska on yrittänyt estää uuden kriisin puhkeamisen Tanskan ja islamilaisten maiden välille. Tanskan ulkoministeriöön oli kutsuttu islamilaisten maiden suurlähettiläitä, joille tähdennettiin Tanskan hallituksen tuomitsevan muslimimaissa suuttumusta nostattaneen videon.

Useat islamilaiset maat ovat tuominneet profeetta Muhammedia pilkkaavan videon, joka oli tehty tanskalaisen äärioikeistolaisen kansanpuolueen nuorisojärjestön kesäleirillä. Videolla kesäleiriläiset kilpailivat pilapiirroksen tekemisestä Muhammadista. Tanskan televisio on esittänyt lyhyitä katkelmia videosta.

Iran tuomitsi videon

Iranin ulkoministeriö ilmoitti maan tuomitsevan "islamin suurta profeettaa vastaan tehdyt jatkuvat loukkaukset". Iran huomautti, että videoloukkaukset tapahtuivat Muhammedia pilkkaavien pilapiirrosten julkaisemisen vuosipäivän aikoihin.

Iranin presidentti Mahmud Ahmadinejad on varoittanut, että uusi loukkaus saattaa nostattaa muslimit "raivoon joka purkautuu yli äyräiden".

Tanskan ulkoministeriö kehottaa tanskalaisia välttämään matkustamista Lähi-idän arabimaihin ja Turkkiin. Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen on tuominnut videon.

Viime vuoden syyskuussa islamilaisissa maissa oli lukuisia väkivaltaisia mielenosoituksia sen jälkeen kun tanskalainen lehti Jyllands-Posten oli julkaissut pilakuvasarjan profeetta Muhammadista.

(MTV3-STT-Ritzau-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.