Mainos

Tanskassa alkoi terrorioikeudenkäynti

Miehet otettiin kiinni vuosi sitten. Tanskan poliisi pidätti myös eilen kahdeksan ihmistä epäiltynä terrori-iskun suunnittelusta.

Neljän terroriteon suunnittelusta epäillyn miehen oikeudenkäynti on alkanut Tanskassa. Nelikko sanoi olevansa syytön heitä vastaan nostettuihin syytteisiin.

Miehet pidätettiin Odensessa Tanskan keskiosassa vuosi sitten. Poliisin mukaan oli perusteltua olettaa, että he aikoivat käyttää räjähteitä terrori-iskussa, joka olisi todennäköisesti tapahtunut Tanskassa. Miehet ovat 19-34-vuotiaita. Kaksi heistä on palestiinalaista syntyperää, yksi Irakin kurdi ja yksi Tanskan kansalainen.

Syyttäjän todisteisiin kuuluu muun muassa nauhoitettuja puhelinkeskusteluja, takavarikoituja kemikaaleja ja muita materiaaleja. Oikeudenkäynnin odotetaan kestävän ainakin marraskuuhun.

Yhteensä vuosi sitten pidätettiin yhdeksän miestä. Loput on vapautettu.

Tanskan poliisi pidätti myös eilen kahdeksan ihmistä epäiltynä terrori-iskun suunnittelusta. Kaksi pidätetyistä vangittiin myöhemmin. Poliisin mukaan tiistain vastaisena yönä pidätetyillä on kansainvälisiä yhteyksiä muun muassa terroristiverkosto al-Qaidan johtohahmoihin.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.