Mainos

Tanskassa alkoi paluu normaalioloihin

Tanskassa on alkanut paluu normaalioloihin, sillä suurlakko päättyi puoliltaöin. Perjantai on Tanskassa kirkollinen pyhä, mutta siitä huolimatta monilla aloilla päivä aiotaan käyttää elämän saamiseksi tavanomaisiin uomiin.

Tanskan suurlakko on päättynyt ja öljy-yhtiöiden säiliöautot lähtivät matkaan heti puolenyön jälkeen. Yhtiöt ovat myös laatineet suunnitelmat bensiinin toimittamiseksi maan kaikkiin osiin jo tämän päivän kuluessa. Julkinen liikenne alkaa myös toimia lähes normaalisti. Lentoliikenne käynnistyy tänään, mutta täysiin normaalivuoroihin päästään SAS:n mukaan vasta sunnuntaina. Jotkut lehdet ilmestyvät jo perjantaina, mutta suurin osa lehdistä joutuu lykkäämään ilmestymisensä lauantaiksi. Lauantaina tanskalaiset saavat myös jälleen tuoretta leipää ja maitoa, muutoin kaupoissa päästään normaaleihin oloihin vasta ensi viikon kuluessa.

Tanskan kansankäräjät hyväksyi eilen selvin numeroin hallituksen lakiesityksen, joka päättää lähes kaksi viikkoa kestäneen työtaistelun. Viimeinen äänestys ei kuitenkaan sujunut hallituksen kannalta ongelmitta, sillä noin 20 vasemmistopuolueiden edustajaa uhkasi viime tipassa poistua paikalta ennen äänestystä. Hetken salissa oltiin epävarmoja, riittääkö edustajien määrä äänestyksen järjestämiseen hallituksen lakialoitteen läpiviemiseksi. Työntekijät ovat kaikkea muuta kuin tyytyväisiä hallituksen väliintuloon, eikä lakon lopettaminen lailla takaakaan sitä, että tilanne Tanskan työmarkkinoilla rauhoittuisi.

Eilen noin 3000 työntekijää osoitti mieltään Kansankäräjien edustalla. Paikallisten ammattiyhdistysjohtajien hallituksen vastaiset puheet vetivät puolestaan noin 1000 kuulijaa toiseen mielenosoitukseen. Osa puhujista varoitteli hallitusta jälkiseurauksista.
(STT-RB-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.