Mainos

Tanskan valtion virastot ja Hollannin kansalliskirjasto digiaikaan

Tanskan valtion virastojen IT-ratkaisut toimittava KMD ja Hollannin kansalliskirjasto ovat ottaneet käyttöönsä sisällönhallintajärjestelmät, joilla ne kykenevät hallitsemaan dokumenttejaan digitaalisessa muodossa. IBM:n toimittamien sähköisen hallinnon työkalujen avulla valtionhallinnon eri yksiköt ja kansalliskirjasto digitoivat sekä vanhoja että uusia dokumenttejaan lisätäkseen joustavuuttaan ja tehostaakseen informaationkulkuaan.

Tanskan valtiolle toimitetusta ratkaisusta tulee suurin yksittäinen sisällönhallintaratkaisu Pohjoismaissa. Sen avulla lähes 300 valtionhallinnon yksikköä kykenee digitoimaan ja hallitsemaan yli 600 miljoonaa dokumenttia. Järjestelmä mahdollistaa yli 115 000 valtionhallinnon työntekijän nopean ja helpon pääsyn omalla tietokoneellaan jatkuvasti ajan tasalla pidettäviin asiakirjoihin, kuten veroilmoituksiin, rakennuslupiin, erilaisiin valituksiin, työttömyystietoihin ja kansalaisten lähettämiin sähköisiin lomakkeisiin.

Tanskan valtio laskee parantavansa järjestelmän avulla palvelukykyään merkittävästi, lisäävänsä tehokkuuttaan jopa 30 prosentilla sekä säästävänsä huomattavasti kustannuksia.

Hollannin kansalliskirjasto digitoi ja tallentaa käyttöönottamallaan ratkaisulla yhteensä useita miljoonia historiallisia ja uusia kirjoja, erilaisia asiakirjoja sekä tieteellisiä tekstejä. Kansalliskirjasto arvioi saavuttavansa dokumenttien, julkaisujen ja kuvien hallintaa, saatavuutta ja säilyttämistä helpottavan järjestelmän avulla noin 4,5 miljoonan euron vuosittaiset säästöt.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.