Mainos

Tanskan tiukentunut siirtolaispolitiikka ajaa turvapaikanhakijat Ruotsiin ja Norjaan

Tanskan porvarihallituksen tiukentunut ulkomaalaispolitiikka on kasvattanut turvapaikanhakijoiden määrää Ruotsissa ja Norjassa.

Tanskan tiukentunut ulkomaalaispolitiikka on kasvattanut turvapaikanhakijoiden määrää Ruotsissa ja Norjassa. Pakolaiset ovat alkaneet välttää Tanskaa, jonka tiukka linja on ajanut ruotsalaiset ja tanskalaiset harvinaiseen kovaan sanasotaan.

Juutinrauman sillasta Malmön ja Kööpenhaminan välillä piti tulla vapaan liikkumisen ja talouskasvun symboli. Nyt siitä on kuitenkin tullut ulkomaalaispolitiikaa koskevan riitelyn välikappale. Ruotsalaispoliitikot syyttävät Tanskan uutta porvarihallitusta ulkomaalaisvihamielisyydestä. Tanskalaiset syyttävät ruotsalaisia toisten asioihin puuttumisesta.

Tanskan vaaleissa menestyneen ja hallitusta oppositiosta tukevan Kansanpuolueen johtaja Pia Kjaerrsgaard on jo uhannut rakentaa sillalle sulun, jos Ruotsi tekee kaupungeistaan skandinaavisia beiruteja heimosotineen, kunniamurhineen ja joukkoraiskauksineen. Tämäntapaisia rasistisia ilmauksia viljevällä Kjaersgaardilla ei kuitenkaan liene vielä kiirettä sillan sulkemiseen, sillä siirtolaisvirta kulkee nyt Ruotsin suuntaan.

-Ei liene kohtuuton arvaus, että näillä asioilla on yhteys. Tämä ei koske pelkästään Tanskaa. Myös muissa maissa, joissa käytäntöjä on tiukennettu, on huomattu virtauksen suuntautuvan joihinkin toisiin maihin, osastopäällikkö Hans Emmanuelsson Ruotsin siirtolaisvirastosta kertoo.

Turvapaikanhakijoiden määrä Ruotsissa ja Norjassa on viime kuukausina tuplaantunut. Tanskassa hakemusten määrä on pudonnut puoleen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.