Mainos

Tanskan poliisi iski terroristeja vastaan

Tanskan poliisi ilmoitti tänään paljastaneensa äärioikeiston terrorihankkeen, jonka tavoitteena oli mm. kirjepommien lähettäminen. Yksi tanskalainen poliisi haavoittui ratsioissa, jotka poliisit tekivät eri puolilla Tanskaa tänäaamuna.

Tanskan poliisin edustaja Per Larsen kertoi, että uusnatsit kaavailivat kolmen kirjepommin lähettämistä lontoolaisiin osoitteisiin. Larsen ei paljastanut, keille kirjepommit aiottiin lähettää. Kirjepommit oli naamioitu videonauhoiksi.

Myöhemmin tänään Ruotsin poliisi ilmoitti, että kolme epäiltyä kirjepommia oli löydetty Malmöstä tanskalaisilta poliiseilta saadun vihjeen perusteella. Ruotsin poliisi räjäytti videonauhoiksi naamioidut laitteet, mutta ilmoitti tutkimusten jälkeen, ettei niissä ollut ollut oikeita räjähteitä. Laitteissa olleet sytyttimet olisivat kuitenkin voineet aiheuttaa vammoja.

Seitsemän ihmistä, iältään 20-22-vuotiaita, on pidätetty. Tähän asti saadut tiedot viittaavat Larsenin mukaan siihen, että tanskalaista äärioikeistolaista järjestöä johdettiin ulkomailta.
(STT-RB-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.