Mainos

Tanskan pikkuprinsessa esiteltiin kansalle

Lauantaina syntynyt tyttövauva on prinssi Frederikin ja prinsessa Maryn toinen lapsi.

Tanskan uusi prinsessa esiteltiin kansalle tänään. Ensiesiintymisensä tehnyt tyttövauva piti koko ajan kättään äitinsä, kruununprinsessa Maryn puseron kaula-aukossa - etsien ihokosketusta. Vauva nukkui koko ajan, mutta mutristeli välillä suutansa.

Prinsessa esiteltiin ensin sisätiloissa medialle, turvamiesten ympäröimänä. Vauva ei häiriintynyt salamavalojen räiskeestä. Paikalla oli myös synnytykseen osallistuneita lääkäreitä ja muuta hoitohenkilökuntaa. Ulkona pikkuprinsessaa onnittelivat kymmenet koululaiset. Kansa heilutti sekä Tanskan että Australian, Mary-äidin synnyinmaan, lippuja.

Terve pikkuprinsessa painoi syntyessään 3350 grammaa ja oli tasan 50 senttiä pitkä.

Marylla ja kruununprinssi Frederikillä on ennestään 1,5-vuotias poika Christian.

Lauantaina syntyneellä vauvalla ei ole vielä nimeä. Kruununprinsessa Mary kertoi, että he kutsuvat vauvaa nimellä "lille pige". Se on tanskaa ja tarkoittaa pikkutyttöä.

Tanskalainen kuningashuonetta seuraava media on spekuloinut kuitenkin jo nimillä. Nimiksi on ehdotettu Tanskan kuningattaren mukaan Margaretaa tai Henriettaa, Maryn äidin mukaan. Myös isoäidin Ingridin nimi on veikkailuissa ollut esillä. Tanskan kuninkaallisilla on yleensä neljä etunimeä.

Pikkuprinsessa on kolmas kruununperimysjärjestyksessä heti isänsä ja veljensä jälkeen.

(MTV3-STT-Ritzau)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.