Mainos

Tanskan pääministeri hylkää ajatuksen EU-kansanäänestyksestä

Tanskan pääministeri Poul Nyrup Rasmussen ei aio järjestää kansanäänestystä maan EU-jäsenyydestä, vaikka tanskalaiset hylkäisivät niin sanotun Amsterdamin sopimuksen toukokuun 28. päivän äänestyksessä. Pääministeri esitti näkemyksiään tänään tanskalaisessa Politiken-päivälehdessä.

Lehden mukaan Nyrup Rasmussen ei myöskään aio erota, vaikka enemmistö tanskalaisista äänestäisi Amsterdamin sopimusta vastaan. Tanskan keskusta-vasemmistolainen hallitus on kampanjoinut sen puolesta, että kansalaiset äänestäisivät 'kyllä' toukokuun lopussa. Amsterdamin sopimus raivaa tietä muun muassa EU:n laajenemiselle itään sekä yhteiselle pakolaispolitiikalle. Kaikkien EU-maiden on ratifioitava sopimus, jotta se astuisi voimaan.
-En voi olla niin vastuuntunnoton, että sanoisin meidän lähtevän koko unionista, jos äänestyksessä tulee 'ei', Nyrup Rasmussen sanoi.

Pääministerin mukaan Tanska olisi pakotettu siirtymään nykyistä löyhempään yhteistyöhön EU:n kanssa, mikäli kansa sanoisi sopimukselle 'ei'. Tanskalaiset hylkäsivät Maastrichtin sopimuksen kansanäänestyksessä vuonna 1992, mutta hyväksyivät sen vuotta myöhemmin saatuaan sopimukseen joitakin erivapauksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.