Mainos

Tanskan öljytuhot oletettua suurempia

Tanskan viranomaiset pyrkivät tänään imuroimaan merestä 400 kuutiometrin öljylautan Sjellannin ja Falsterin saarten väliltä. Työstä oli iltapäivällä saatu puolet tehtyä.

Lautta on vain osa öljystä, jota pääsi mereen Baltic Carrier -tankkilaivan törmättyä torstaina rahtilaivaan Falsterin itäpuolella. Lauantai-iltaan mennessä muita öljylauttoja ei vielä ollut noussut pintaan. Tanskan viranomaiset arvioivat jopa 2700 tonnia öljyä vuotaneen Itämereen Baltic Carrierista. Alus on rekisteröity Marshallsaarille.

Viranomaisten mukaan tankkilaivan ja rahtialuksen yhteentörmäyksen aiheuttajaksi epäillään teknistä vikaa tankkilaivan ohjausjärjestelmässä. Öljyn keräämisessä on mukana noin 200 viranomaista ja vapaaehtoista. Mukana on öljyntorjunta-aluksia myös Ruotsista ja Saksasta.

Öljy on saastuttanut neljän saaren, Farön, Bogön, Mönin ja Falsterin, rantoja. Saaret ovat merilintujen suosimia levähdyspaikkoja. Asiantuntijat arvelevat, että jopa 100 000 muuttomerilintua saattaa olla öljytuhon uhkaamia. Tähän mennessä on 200-300 lintua menehtynyt. Viranomaiset arvioivat puhdistustöiden kestävän viikosta kymmeneen päivään.
(STT-RB-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.