Mainos

Tanskan hallitus uudistui

Tanskan pääministeri Poul Nyrup Rasmussen uusi tänään hallitustaan. Henkilövaihdoksiin jouduttiin sen jälkeen, kun pieni keskustapuolue ilmoitti ennen joulua eroavansa hallitusyhteistyöstä.

Vaihdoksen yhteydessä terveysministeriö menetti oman ministerinsä ja neljä istuvaa ministeriä sai uudet salkut. Uudeksi kulttuuriministeriksi nimitettiin hallituksen ulkopuolelta Ebbe Lundgaard. Terveysministeriötä ei muodollisesti lakkautettu, vaikka sen toiminta hajautettiinkin maatalous- ja sisäministeriöiden alaisuuteen.

Kauppa- ja teollisuusministeriön johtoon nimitettiin Jan Tröjborg, jonka tilalle liikenneministeriksi nimitettiin Björn Westh. Westhin paikalle oikeusministeriksi tuli Frank Jensen. Entinen kulttuuriministeri Jytte Hilden sai johtoonsa tutkimusministeriön.

Uusi ministerilista esiteltiin iltapäivällä kuningatar Margareetalle, joka keskeytti järjestelyjen vuoksi joululomansa. Sosiaalidemokraattisen Nyrup Rasmussenin vähemmistöhallituksessa on muutosten jälkeen 16 sosiaalidemokraatteihin ja kolme liberaaliin radikale venstre -puolueeseen lukeutuvaa ministeriä.
(STT-RB-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.