Mainos

Tanskalta vaaditaan jälleen anteeksipyyntöä pilakuvista

Tanskan hallitukselta vaadittiin anteeksipyyntöä Muhammed-pilakuvista. Tanskalaistuotteiden boikotti jatkuu, jos anteeksipyyntöä ei tule.

Islamilaiset uskonoppineet vaativat Tanskan ulkoministeriön isännöimässä konferenssissa anteeksipyyntöä Muhammed-pilakuvista.

-Tanskan hallitus kantaa vastuun kriisistä. Hallituksen tulisi pyytää anteeksi, sanoi tunnettu islamilainen tv-saarnaaja Amr Khaled.

Egyptiläinen Khaled on aiemmin tuominnut sekä pilakuvat että väkivallan, jota on esiintynyt niiden vastaisissa mielenosoituksissa.

Tapaamisen tarkoituksena oli edistää vuoropuhelua uskontokuntien välillä sen jälkeen, kun suuttumus Tanskassa ensimmäisenä julkaistuista profeetta Muhammadin pilakuvista levisi islamilaisessa maailmassa.

Pilkka kiellettävä lailla

Islamilaista satelliittiohjelmaa isännöivä Tareq al-Suweidan meni vaatimuksissaan pidemmälle. Virallisen anteeksipyynnön lisäksi Tanskan ja EU:n pitäisi hänen mukaansa kieltää lailla profeetta Muhammadin kaltaisten uskonnollisten henkilöiden pilkkaaminen.

-Joko sanavapaus koskee kaikkia, holokaustin ja anti-semitismin kaltaiset aiheet mukaanlukien, tai lakeja on muutettava, kuwaitilaisedustaja vaati.

Hänen mukaansa tanskalaistuotteiden boikotti jatkuu islamilaisessa maailmassa, jolleivat tanskalaiset painosta hallitustaan pyörtämään periaatettaan. Hallitus ei ole myöntynyt vaatimuksiin anteeksipyynnöstä vedoten siihen, että sananvapaus on keskeinen periaate Tanskassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.