Mainos

Tanskalta apua mahdolliseen Irak-iskuun

Tanska luovuttaa kalustoa Irakin vastaiselle rintamalle

Tanska tukee Yhdysvaltojen valitsemaa kovaa linjaa Irakia vastaan ja luovuttaa Yhdysvaltojen käyttöön sotakalustoa. Ulkoministeri Niels Helveg Petersenin mukaan Tanska voi antaa Yhdysvaltain käyttöön joko miinanraivausaluksen, korvetin tai muuta kuljetuskalustoa kuten lentokoneita. Petersenin mukaan Tanskan hallitus tekee asiasta päätöksen vielä tämän päivän aikana.

Ruotsi ei ole ottanut selkeää kantaa Irakin asetarkastuskiistaan. Lähi-idässä vierailulla oleva ulkoministeri Lena Hjelm-Wallén sanoi viikonvaihteessa, että Irakin on noudatettava kaikkia YK:n päätöslauselmia. YK:n turvallisuusneuvoston vaihtuvana jäsenenä oleva Ruotsi katsoo Hjelm-Wallénin mukaan, että turvallisuusneuvoston tulisi kokoontua käsittelemään Irakin tilannetta ennen mahdollista hyökkäystä. Neuvoston olisi tuolloin todettava, että Irak on rikkonut päätöslauselmia vastaan ja annettava maalle selkeä takaraja myöntyä YK:n vaatimuksiin.

-Jos Irak vielä siinäkin vaiheessa vastustaa YK:ta, mitään ei ole enää tehtävissä, Hjelm-Wallén sanoi Jordanian pääkaupungissa Ammanissa.

(STT-RB-TT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.