Mainos

Tanskalle moitteita Muhammed-pilakuvakohun hoidosta

Erityisesti moitteita saa Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen, joka kieltäytyi tapaamasta luokseen pyrkineitä arabidiplomaatteja sen jälkeen kun kuvat oli ensimmäistä kertaa julkaistu Jyllands-Postenissa.

Tanskan hallituksen asettama tutkijaryhmä moittii maan johtoa profeetta Muhammedin pilakuvien julkaisemisesta syntyneen kohun hoidossa. Tutkijoiden mukaan pilakuvien julkaisemista suurempi virhe oli se, että Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen kieltäytyi tapaamasta hänen luokseen pyrkineitä arabimaiden diplomaatteja sen jälkeen kun kuvat oli ensimmäistä kertaa julkaistu Jyllands-Posten-lehdessä.

- Tanska ei käytännössä halunnut keskustelua. Se ei ottanut huomioon muslimimaiden näkemyksiä asiasta vaan näki, että keskustelu olisi ollut suostumista myönnytyksiin, tutkijoiden laatimassa raportissa arvioidaan.

Profeetta Muhammedista eri lehdissä julkaistut pilakuvat aiheuttivat valtaisan kohun ja laajoja mielenosoituksia muslimimaissa viime syksynä. Useita ihmisiä kuoli mellakoiden vuoksi.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.