Mainos

Tanskalaisministeri arvostelee Suomen ulkomaalaispolitiikkaa

Tanskalaisministeri ei kaipaa Suomelta neuvoja ulkomaalaispolitiikassa.

Tanskan uuden porvarihallituksen kovat otteet ovat puhuttaneet ulkomailla. Tanskan integraatioministeri Bertel Haarder sanoo kuitenkin Helsingin Sanomien haastattelussa, että Suomen olisi syytä pysyä hiljaa. Hänen mukaansa Suomi on viimeinen maa, jolla on oikeus arvostella Tanskan tiukentuvaa ulkomaalaispolitiikkaa. Haarder napauttaa, ettei Suomessa käytännöllisesti katsoen ole ulkomaalaisia.

Tilaston mukaan turvapaikanhakijoita oli Suomessa viime vuonna noin 1 500, kun Tanskassa heitä oli yli 10 000 enemmän.

Tanskassa turvapaikkahakemuksista kuitenkin hyväksyttiin noin 15 prosenttia, kun Suomessa turvapaikan sai vain noin puolitoista prosenttia hakijoista.

Lipponen: Tanskalla puutteelliset tilastot

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) torjui heti tuoreeltaan tanskalaisten arvostelun Suomen ulkomaalaispolitiikasta.

Lipponen sanoi tänään, että Tanskan integraatioministerin Bertel Haarderin vertailu maiden turvapaikkamääristä perustuu puutteellisiin tilastoihin. Haarder esitteli Helsingin Sanomien haastattelussa sunnuntaina tilastoja, joiden mukaan Suomessa turvapaikan saaminen olisi huomattavasti vaikeampaa kuin Tanskassa.

Lipponen vastasi Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla, että Suomen ja Tanskan hyväksymisprosentit ovat samalla tasolla, jos turvapaikan saaneiden ohella otetaan huomioon ne, jotka ovat saaneet oleskeluluvan toissijaisen suojelun perusteella.

Lipponen huomautti myös, ettei Suomen hallituksen puolelta hänen muistaakseen ole neuvottu tanskalaisia ulkomaalaispolitiikassa. Tanskalaisministeri oli todennut lehtihaastattelussa ärhäkkäästi, että Suomi on kyllä viimeinen maa arvostelemaan Tanskaa tässä asiassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.