Mainos

Tanskalaiseläintarha aikoo lopettaa pikku kirahvin - nettiadressit täyttyvät

Tuhannet ihmiset ovat vedonneet Kööpenhaminan eläintarhaan, jotta nuorta kirahvia ei lopetettaisi. 1,5-vuotias uroskirahvi Marius aiotaan lopettaa tänään sisäsiittoisuuden takia.

Kööpenhaminan eläintarha sanoo nettisivuillaan, ettei sillä ole vaihtoehtoa ja vetoaa Euroopan eläintarhojen järjestön sääntöihin, joiden mukaan kirahvien sisäsiittoisuutta pitäisi välttää eli läheisesti sukua olevien ei pitäisi lisääntyä.

Eläintarhan mukaan kirahvi on pakko lopettaa, koska sen kastroiminen olisi liian julmaa. Eläimen vapauttaminen luontoon taas olisi mahdotonta, koska Afrikan maat eivät halua ottaa kirahveja vastaan. Ruotsalaislehti Expressenin mukaan Östersundin eläintarha Ruotsissa olisi ollut valmis ottamaan kirahvin, mutta tanskalaistarha on kieltäytynyt tarjouksesta. 

Kööpenhaminan eläintarha aikoo hyödyntää kuolleen kirahvin syöttämällä sen lihan eläintarhan muille asukeille.

Mariuksen pelastamiseksi on perustettu useita verkkoadresseja eri sivustoille. Esimerkiksi Care2-adressisivustolla Mariuksen puolesta tehty vetoomus kerää satoja uusia allekirjoittajia joka tunti.  Aikaisin sunnuntaiaamuna allekirjoittajia oli lähes 17 000.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.