Mainos

Tanskalainen Sun-Air hakee lentolupaa Helsingistä Tukholmaan

Tanskalainen lentoyhtiö Sun-Air aikoo hakea lentolupaa Helsingistä Tukholmaan. Yhtiön myynnistä vastaavan toimitusjohtajan Kristian Tvergaardin mukaan lupaa haetaan ensi syksynä tulevaa talvikautta silmälläpitäen. Tukholmassa yhtiö käyttäisi Bromman lentokenttää. Pienkentältä kertyy matkaa Tukholmaan vain kahdeksan kilometriä.

Finnairille tieto Sun-Airin luvanhausta tuli yllätyksenä. Finnairin reittistrategioista vastaavan apulaisjohtajan Eero Laxin mukaan yhtiö tekee yhteistyötä Sun-Airin kanssa mahdollistaakseen hyvät yhteydet muun muassa Tanskan Århusiin. Lisäksi yhtiöillä on oneworld-yhteys, sillä Sun-Air on British Airwaysin franchising-yhtiö ja käyttää sen lentokoodeja.

-He ovat aikaisemminkin puhuneet siitä, että ovat kiinnostuneet tästä kohteesta. Tämän asian kanssa meillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä. Luultavasti he, koska ovat kumppanimme, ottavat jossakin vaiheessa yhteyttä meihinkin tästä lennosta, Lax kertoo.

Finnair ei pelkää, että uusi liikennöijä aiheuttaisi suurta kilpailua.

-Kyllähän se Tukholman-matkustajia saattaa jakaa niin, että he lentävät Brommasta sen sijaan, että lentäisivät Arlandasta. Sun-Airilla on kuitenkin hyvin pieniä koneita, niin että kilpailu on kyllä hyvin rajallista ja pientä, jos he tämmöisen lennon aloittavat, Lax arvioi.

Sun-Air lentää 18- ja 30-paikkaisilla British Aerospace Jetstream 31 ja 41 -koneilla. Yhtiöllä on käytössään myös 64-paikkaisia ATP-koneita.

Kilpailu lentomatkustajista kiristyy

Kilpailu lentomatkustajista on kiristynyt kolmen halpalentoyhtiön aloitettua liikennöinnin Suomessa. Euroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair aloitti huhtikuun alussa lennot Tampereelta Tukholmaan.

Huhtikuussa toimintansa aloittivat myös kotimaisen voimin perustetut Air Finland ja Flying Finn Airways. Air Finland lentää tilauslentoja Eurooppaan ja Kanarian saarille. Flying Finn liikennöi Helsingistä Kittilään ja Rovaniemelle.

Toukokuun alussa Flying Finn aloittaa lennot Helsingistä Ouluun ja Lontooseen. Ensi syksynä pirkanmaalainen Söder Airlines aikoo aloittaa säännöllisen matkustajaliikenteen kotimaassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.