Mainos

Tanskalainen palkkasoturi tappoi myös serbejä

Kosovon sotaan osallistunut tanskalainen palkkasoturi, jota epäillään sotarikoksista, on tunnustanut Tanskassa kuulusteluissa tappaneensa neljä serbisotilasta.

-Ammuin heidät. Minut valittiin mukaan teloittamaan neljä serbisotilasta, kaksi upseeria ja kaksi miehistön jäsentä, jotka oli tuomittu kuolemaan karkaamisesta Serbian armeijasta, mies kertoi.

26-vuotias mies kertoi yllättäen serbisotilaiden tappamisesta oikeuden istunnossa tanskalaisessa Viborgin kaupungissa. Miestä epäillään albaanisiviilien murhista aikana jolloin hän taisteli serbiarmeijassa palkkasoturina.

Kuulusteluissa mies ei enää puhunut tiedoista, jotka ilmestyivät tanskalaisessa Ekstra Bladet -lehdessä ja joista koko oikeusprosessi lähti käyntiin. Artikkelissa tanskalainen kertoo yhdessä tovereidensa kanssa osallistuneensa siviilejä vastaan tehtyihin julmuuksiin. Tuomioistuimessa mies sanoi olleensa aivan tavallinen serbiarmeijan sotilas.

Mies kertoi Serbian salaisen poliisin löytäneen neljä armeijasta karannutta sotilasta, jotka muun muassa olivat varastaneet tanskalaisen vaatteet ja rahat. Salainen poliisi oli tuominnut miehet kuolemaan.

-Jotkut meistä seisoivat rivissä, josta serbiupseeri valitsi neljä miestä. Hän kertoi, että karkurit oli tuomittu kuolemaan ja käski meidän teloittaa heidät. Me teloitimme miehet, hän sanoi. Pian teloituksen jälkeen mies matkusti takaisin Tanskaan.
(STT-RB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.