Mainos

Tanskaan ennenaikaiset vaalit ensi kuussa

Tuoreiden mielipidemittausten mukaan pääministeri Anders Fogh Rasmussenin liberaali-konservatiivinen kokoomushallitus ja sen tukipuolue ovat noin kahdeksan prosenttiyksikön johdossa oppositioon nähden.

Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen on päästänyt tanskalaiset jännityksestä ja ilmoittanut ennenaikaisten vaalien pitämisestä. Pääministerin ilmoituksen mukaan vaalit järjestetään 13. marraskuuta.

Tanskassa on jo pitkään odotettu ilmoitusta. Fogh Rasmussenin hallituskoalition kannatus on nyt korkealla, työttömyys on ennätyksellisen alhainen ja talous porskuttaa terveesti.

Pääministeri halusikin omien sanojensa mukaan puhdistaa ilman vaalihuhuista.

-Työskentelyn ja vakauden kannalta olisi ollut tuhoisaa, jos parlamentissa olisi kiertänyt huhuja tulevista vaaleista. Sillä olisi ollut vahingollinen vaikutus kansankäräjien päivittäiseen työskentelyyn, selitti Fogh Rasmussen päätöstä.

Hän sanoi päätyneensä ennenaikaisiin vaaleihin saadakseen kansalta vahvan valtakirjan suunnitelmilleen uudistaa julkisia palveluja, erityisesti terveydenhuoltoa.

-Hallitus haluaa pitää kiinni vastuullisesta talouspolitiikasta ja tähän me tarvitsemme selvän mandaatin.

Tuoreiden mielipidemittausten mukaan Fogh Rasmussenin liberaali-konservatiivinen kokoomushallitus ja sen tukipuolue ovat noin kahdeksan prosenttiyksikön johdossa oppositioon nähden.

Parlamenttivaaleja ei olisi ollut pakko järjestää ennen kuin vuonna 2009.

(MTV3-STT-Reuters-Ritzau)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja