Mainos

Tanska: Tshetshenia-konferenssia ei peruta

Venäjä uhkaa boikotoida EU:n ja Venäjän huippukokousta.

Tanska ei aio kieltää Kööpenhaminassa ensi viikolla järjestettävää kansainvälistä Tshetshenia-konferenssia Venäjän vastalauseista huolimatta, ilmoitti ulkoministeri Per Stig Möller tänään.

Venäjä uhkasi tänään boikotoida ensi kuussa Kööpenhaminassa järjestettävää Venäjän ja EU:n huippukokousta, jos Tshetshenian tilannetta käsittelevä konferenssi järjestetään suunnitelmien mukaan huomenna ja tiistaina Kööpenhaminassa. Venäjän ulkoministeriön lausunnossa Tanskan viranomaisia syytettiin "solidaarisuudesta tshetsheeniterroristeille". -Jos terroristien rikoskumppaneiden kokous järjestetään, Venäjän ja EU:n huippukokous käy mahdottomaksi, Venäjän ulkoministeriön lausunnossa sanottiin. Lausunto annettiin sen jälkeen kun tshetsheeniterroristien teatterin valtaus oli johtanut Moskovassa yli sadan panttivangin kuolemaan.

Tanskan ulkoministerin Per Stig Möllerin mukaan Tanskan hallitus ei voi eikä halua kieltää konferenssia. Hän lisäsi, että se järjestetään "yksityisestä aloitteesta". -Me tuomitsemme selkeästi terrorismin, hän sanoi, mutta totesi samalla, ettei laillisten kokousten pitämistä voida kieltää.

Konferenssin ovat järjestäneet Tshetshenian ulkopuolella asuvat tshetsheenit sekä tanskalainen kansanmurhiin erikoistunut tutkimuskeskus. Konferenssin on määrä keskittyä Tshetshenian sotaan, humanitaariseen ja yhteiskunnalliseen tilanteeseen tasavallassa sekä tshetsheenipakolaisten ahdinkoon.

(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.