Mainos

Tanska tiukentaa ulkomaalaislakeja

Tanskan parlamentti on tänään hyväksynyt kiivaan väittelyn jälkeen ulkomaalaisten kohtelua tiukentavia lakeja. Lakipaketin tarkoituksena on hillitä Tanskaan saapuvien ulkomaalaisten määrää ja vaikeuttaa turvapaikkaa hakevien mahdollisuuksia saada pysyvä oleskelulupa.

Tanskan keskustaoikeistolainen hallitus sai parlamentissa tuekseen äärioikeistolaisen, ulkomaalaisvastaisen Kansanpuoleen. Siirtolaisten määrän vähentämisen ohella tavoitteena on nopeuttaa Tanskaan jo saapuneiden ulkomaalaisten kotiutumista. Pääministeri Anders Fogh Rasmussenin liberaalinen Venstre-puolue voitti viime marraskuun parlamenttivaalit juuri lupauksellaan vähentää pakolaisstatusta väärin käyttävien maahanmuuttajien määrää.

Uuden lainsäädännön keskeisimpiin kohtiin kuuluu se, että pysyvästi Tanskaan voi jäädä asumaan vasta seitsemän vuoden oleskelun jälkeen. Aiemmin aika oli kolme vuotta. Täyttä sosiaaliturvaa voi saada, kun on oleskellut Tanskassa seitsemän vuotta. Tähän asti automaattinen perheiden yhdistäminen poistetaan, ja oikeus myönnetään vain 24-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Uuden säädöksen tavoitteena on estää järjestettyjä avioliittoja.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.