Mainos

Tanska: Terroriuhka ei estä osallistumista Libyan sotaan

Tanska lähti Libyan sotaan ensimmäisten länsiliittoutuneiden joukossa, ja sen puoli tusinaa F16-hävittäjää on jo osallistunut useisiin ilmaiskuihin. Kansankäräjät oli päätöksessään yksimielinen, eikä edes mahdollisesti kasvava islamistinen terroriuhka Tanskan omalla maaperällä saanut poliitikkoja epäröimään.

— Se ei ole muuttanut aikaisempaa näkemystämme. Sekä Libya-päätöstä ennen että sen jälkeen valvomme tiukasti Tanskan omaa turvallisuutta, vakuuttaa Tanskan pääministeri Lars Lökke Rasmussen.

Libya on Natoon kuuluvan Tanskan kolmas sota kymmenen vuoden aikana. Huolimatta jopa merkittävistä miestappioista, tanskalaisten selkeä enemmistö pitää maan politiikkaa oikeana.

— On meidän velvollisuutemme olla mukana varmistamassa, että siviiliväestö ei joudu hyökkäyksen kohteeksi.sanoo tanskalainen Jens Henrik Johannesen.

Mielipide Libyan kansalaisten suojelemiseksi Gaddafin vihalta on murskaava - Tanskan mukanaoloa kannattaa neljä viidestä. Miltei puolet haluaisi taistelukentille jopa tanskalaisia maajoukkoja - ajatus jonka hallitus tyrmää. Sellaiseen ei ole kysytty eikä siihen ole edes YK:n valtuutusta.

Pääministeri ei myöskään uskaltaudu ottamaan kantaa, pitäisikö Suomen ja Ruotsin lähettää taistelukoneensa Välimerelle - se on jokaisen maan päätettävä itse.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.