Mainos

Tanska pidätti Tshetshenian presidentin edustajan

Tanskan poliisi ilmoitti tänään pidättäneensä kiisteltyyn Tshetshenian maailmakongressiin Kööpenhaminassa osallistuneen Ahmed Zakajevin. Zakajev on Tshetshenian presidentin Aslan Mashadovin edustaja.

Kööpenhamina poliisin mukaan Venäjä oli vaatinut Zakajevin pidättämistä ja luovuttamista Venäjälle. Poliisi sai eilen venäläisiltä pyytämänsä lisätiedot, joiden mukaan Zakajevia epäillään muun muassa Moskovan teatterikaappauksen suunnittelusta.

Venäjä on suivaantunut Tanskalle siitä, että se salli kokouksen järjestämisen vain pari päivää Moskovan panttivankikaappauksen jälkeen. Tanskalaiset ovat puolestaan pyytäneet Venäjältä todisteita väitteille, että kokoukseen osallistuu terroristeja ja heidän tukijoitaan.

Tanska sai periaatteellista tukea tshetsheenikiistassa

Suomen ja Ruotsin pääministereiden mielestä Tanskan hallitus on toiminut täysin oikein, kun se ei ole pyrkinyt estämään Kööpenhaminassa järjestettävää tshetsheenikonferenssia.
Paavo Lipposen ja Göran Perssonin mielestä neuvoston ei kuitenkaan ole syytä laatia asiasta mitään virallista kannanottoa. Venäjä on tuominnut tshetsheenikonferenssin järjestämisen. Presidentti Vladimir Putin peruutti kiistan vuoksi valtiovierailunsa Tanskaan.

(MTV3-STT-Ritzau)

(Seitsemän uutiset 30.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.