Mainos

Tanska muuttaa vankien lomakäytäntöä

Tanskan vankeinhoitolaitoksen ylijohtaja ratkaisee vastaisuudessa, päästetäänkö vanki valvomattomalle lomalle vastoin poliisin tahtoa. Sääntömuutos on seuraus kahden poliisin murhasta Helsingissä.

Murhaaja, Steen Viktor Christensen, karkasi valvomattomalla lomalla, jonka hän oli poliisin vastustuksesta huolimatta saanut Vridslöselillen vankilasta. Tanskassa vankilanjohtajan on vastedes mainittava erityisiä syitä, miksi vanki pitäisi päästää valvomattomalle lomalle vastoin poliisin tahtoa.

-Tämä antaa vankeinhoitolaitokselle vankemman pohjan päätöksille, sanoi oikeusministeri Frank Jensen (sd.), joka otti eilen vastaan vankeinhoitolaitoksen selonteon Christensenin tapauksesta.
-Näiden hirvittävien murhien valossa me kaikki voimme nyt nähdä, että ratkaisu oli väärä. On ymmärrettävää, että me kaikki reagoimme voimakkaasti. Tiedän, että vankeinhoitolaitos tekee parhaansa tällaisten onnettomien tapahtumien välttämiseksi ja olen sama mieltä siitä, että on kaikki syy olla erityisen varovainen, kun kyse on muille ihmisille vaaralliselle rikollisuudesta, oikeusministeri Jensen sanoi.

Suomessa valvomattomista lomista päättää pääsääntöisesti vankilan johtaja, mutta ns. vaikeissa tapauksissa asian ratkaisee oikeusministeriön vankeinhoito-osaston vankeinhoitojohtaja. Hän johtaa yhtä osaston kymmenestä yksiköstä, jolle kuuluvat laitosolosuhteet, turvallisuus ja vankikohtelu. Elinkautisvankien lomista päättää oikeusministeri.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.