Mainos

Tanska lakkauttaa pelimonopolin

Tanskan hallitus aikoo avata maan rahapelimarkkinat kansainväliselle kilpailulle. Hallitus aikoo lopettaa valtion omistaman Danske Spil -yhtiön 60 vuotta kestäneen monopolin pitkävedossa, kasinoissa ja nettipokerissa. Lakiesitys annetaan alkusyksystä.

Kansainväliset peliyhtiöt joutuvat hakemaan lisenssejä ja maksamaan lupamaksuja Tanskan valtiolle. Lupajärjestelmällä pyritään hillitsemään talousrikollisuutta ja varmistamaan, että peliriippuvuutta torjutaan.

Samalla on tarkoitus turvata pelituloista kertyvä rahoitus urheilulle ja yhdistyksille. Tänä vuonna Danske Spil maksaa niille 1,6 miljardia kruunua (noin 280 miljoonaa euroa) ylijäämistään. Danske Spil saa säilyttää monopolinsa lotossa ja raaputusarvoissa.

"Vain ajan kysymys, milloin monopoli kaatuu Suomessa"

Peliyhtiöt Unibet ja Ladbrokes kiittelivät Tanskan aikeita. Yhtiöt ovat lobanneet pelimarkkinoiden avaamisen puolesta myös Suomessa, mutta Suomi on pitänyt kiinni Veikkauksen ja RAY:n asemasta. Pelimonopolien asemasta on taitettu peistä myös EY-tuomioistuimessa.

Englantilaisen pelioperaattori Ladbrokesin Suomen maajohtaja Juha Kvist arvioi, että on vain ajan kysymys, milloin pelimonopoli kaatuu Suomessa.

(MTV3-STT-RB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.