Mainos

Tanska ei osallistu EU:n sotilaskomitean äänestyksiin

Tanskan puolustusministeri Jan Tröjborg ilmoitti tänään, ettei Tanska enää osallistu EU:n sotilaskomitean äänestyksiin.

Tanskassa on käyty kiivasta keskustelua äskeisestä äänestyksestä, jossa Suomen Gustav Hägglund valittiin sotilaskomitean puheenjohtajaksi.

Tanskan puolustusvoimain komentaja Christian Hvidt antoi tuolloin äänensä Hägglundille. Natoon kuuluvan Tanskan hallitus olisi puolestaan halunnut paikalle Nato-maan edustajan.

Tanskalaiset EU:n vastustajat ovat olleet käärmeissään myös siitä, että osallistumalla äänestykseen Tanska rikkoi sääntöä, jonka mukaan maa ei osallistu EU:n puolustusyhteistyöhön.

Pääministeri Poul Nyrup Rasmussen sanoi vielä keskiviikkona, että Tanska voi osallistua sellaisiin äänestyksiin, joissa Tanskan ääni ei ratkaise päätöksiä. Nyt hallitus on kuitenkin päättänyt, ettei sotilaskomitean äänestyksiin osallistuta missään tapauksessa.

Puolustusministeri Tröjborg vakuutti tänään, ettei Hvidtiä eroteta puolustusvoimain komentajan paikalta opposition vaatimuksista huolimatta.

-Haluan tehdä täysin selväksi, ettei Christian Hvidtiä eroteta tehtävistään. Tämä on minun ja puolustusvoimain komentajan välinen asia, ja minä olen jo hoitanut sen, Tröjborg sanoi.
(STT-RB)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.